Alta Fulla   |   Tots els llibres en català   |   Llibres en castellà   |   Distribució   |   Fer una comanda   |   Correu


Avel·lí Artís-Gener

Trenquem-nos una mica la closca?

75 mots encreuats d'un autor que ha aplicat a aquesta especialitat un veritable art de fer ballar el cap en el sentit més complex i divertit de l'expressió.

«...els mots encreuats es convertien en un badall ensopit i mancat d'interès. Va ser aleshores quan en Tísner, que ja havia fet brillantment d'aviador, ninotaire, cartògraf, novel·lista, periodista, pintor, escenògraf de cine i de T.V., tinent coronel i no sé quantes coses mes, tingué la bona pensada de crear una nova generació de mots encreuats. I aquell enreixat d'aparença innocent va passar a ser un round esgotador... t'imposava el seu joc, et burxava, et feia la traveta, et penjava la llufa, t'estomacava i encara li sobrava temps per fer-te l'ullet, donar-te un copet a l'esquena i... deixar-te coure estrepitosament a la lona quan semblava que volia donar-te la mà perquè t'aixequessis... En Tísner et fa tot això i no hi ha manera d'enfadar-t'hi. Perquè aprofita amb un enginy diabòlic totes les escletxes que li ofereix la teva rutina mental, s'esmuny per tots els forats del llenguatge i et provoca amb jocs de mots, equívocs, dobles sentits, i fins i tot fa prestidigitació amb el context...»