Alta Fulla   |   Tots els llibres en català   |   Llibres en castellà   |   Distribució   |   Fer una comanda   |   Correu

Barbaformosa
Els secrets del torn

Isabel Barba Formosa —Barbaformosa, com a nom artístic— va néixer a Barcelona l'any 1947. És llicenciada en Belles Arts i membre de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica de Ginebra. Actualment és professora a l'Escola Massana de Barcelona en l'especialitat de torn.
Fruit de la pràctica en tallers de ceràmica i terrisseria, de la investigació constant en el seu estudi i de l'experiència que dóna el treball quotidià amb els alumnes, l'autora ens ofereix un manual excepcionalment didàctic, que es complementa amb més de 400 fotografies i més de 250 dibuixos.
En la primera part ens explica la manera de muntar un taller, el material i les eines necessaris per treballar i els exercicis bàsics de l'aprenentatge: centrar el fang, fer un bol, un cilindre, un gerro... En la segona part ens descriu la manera de realitzar peces de més complexitat: plats, gerres, teteres... Al final de cada capítol analitza amb detall les causes dels defectes més comuns en el procés d'elaboració de les peces i dóna els remeis per a evitar-los.
Els secrets del torn és, sens dubte, un llibre bàsic per als no iniciats i un valuós material de referència per a tots aquells qui ja tenen experiència en aquest ofici.