Alta Fulla   |   Tots els llibres en català   |   Llibres en castellà   |   Distribució   |   Fer una comanda   |   Correu

Els Garrofers
En Quirze Perich, flabiolaire. Notes sobre la seva vida

 En Quirze Perich i Iglésias (Sant Feliu de Buixalleu, 1986 - Mataró, 1985) fou un dels darrers flabiolaires de la vella tradició oral: mes de setanta anys tocant el flabiol per mig Catalunya, trenta-sis dels quals acompanyant, entre altres, els Gegants de Mataró.
Rebé en vida diferents homenatges. Tanmateix, expressada la reconeixença pública a la persona, calia perpetuar d'alguna manera la seva obra. La raó és molt clara: massa vegades s'ha vist com la part del patrimoni cultural català que anomenem «tradicions» ha estat mantinguda fins als nostres dies per persones senzilles com en Perich. Sovint, per desaparèixer a l'ensems. Per això s'han succeït diverses iniciatives, entre elles aquest llibre que recull, juntament amb unes notes sobre la vida d'en Quirze, una acurada transcripció de les seves interpretacions feta pel músic Jaume Ayats. El rigor d'aquestes partitures proporcionarà, sens dubte, un material fiable als estudiosos, versionadors i músics de plaça que vulguin apropar-se a la tradició musical catalana a través del repertori i de la personalíssima interpretació d'en Perich.
Més enllà del valor sentimental que la seva figura pugui tenir per a la gent que el va conèixer i especialment per als mataronins, creiem que la publicació del llegat d'en Perich pot contribuir a preservar un tram de la memòria col·lectiva del nostre poble. Es tracta, en tot cas, d'un document de primera ma sobre el mes excepcional i desconegut dels instruments catalans: el flabiol.

Dels mateixos autors:

Músics de flabiol i bombo
El flabiol dels flabiolaires
Introducció al flabiol i bombo