Alta Fulla   |   Tots els llibres en català   |   Llibres en castellà   |   Distribució   |   Fer una comanda   |   Correu


Frédérick Leboyer

El part: crònica d'un viatge

Vet aquí una descripció original d'aquest procés tan ric i tan complex que s'anomena naixement: senzilla, rigorosa, precisa i, alhora, poètica, per no dir espiritual, mística. El llibre que teniu a les mans no s'assembla gens a un tractat d'obstetrícia, tot i que la pretensió d'exactitud hi sigui constant i que s'adreci tant a las futures mares com als metges o llevadores que les acompanyaran. La comparació amb la navegació d'Ulisses i amb el desenvolupament de la tragèdia antiga dóna a aquesta història tot el seu pes d'eternitat i la seva dimensió sagrada.

Tot allò que és sofriment, amor i joia, respiració... ho trobem aquí, prolongat i ampliat; són els temes de l'autor de Pour une naissance sans violence, de Xantala...

Meditació? Ensenyament? Un relat magnífic, per tal que no reduïm mai més el part a un instant extremament mèdic i tècnic.

Frédérick Leboyer
Antic intern dels hospitals de París, cap de clínica a la Facultat. Després d'haver exercit la pràctica privada fins al 1973, va abandonar la professió mèdica per esdevenir escriptor arran de la publicació de Pour une naissance sans violence (1974).
Del mateix autor:

Xantala. Un art tradicional: el massatge dels infants