Alta Fulla   |   Tots els llibres en català   |   Llibres en castellà   |   Distribució   |   Fer una comanda   |   Correu


Josep Cuello Subirana

Natures i romanços del Pirineu

Aquest llibre reuneix una trentena de narracions que tenen per subjecte les plantes, els animals i els homes del Pirineu. Amb una gran riquesa de llenguatge i un profund coneixement de l’entorn, l'autor ens endinsa en un univers on s'entrebarregen la imaginació (que de vegades poua en vells relats i facècies d'altres temps), la realitat (amb descripcions vivíssimes d'històries naturals), referències freqüents a la gastronomia i als bolets (dels quals es un gran coneixedor), reflexions sobre temes polèmics i d'actualitat referents a la conservació de la natura, etcètera. Un cert hàlit d'enyorança, també, recorre el conjunt de l'obra: la de l'ésser humà que s'adona, des del brogit de la ciutat, que viu en un exili antinatural.

Josep Cuello Subirana (Manresa, 1948) es catedràtic d'Institut i professor de Didàctica de les Ciències Naturals de la Facultat d'Educació de la Universitat de Vic. A banda de nombrosos treballs de caire científic i didàctic, ha publicat una àmplia sèrie de textos per a l'ensenyament de les ciències (Àmbit, Bioma...), i llibres—alguns en col·laboració amb altres autors— entre els quals destaquen Didáctica de la genética (1983), Antología de la historia de la biología (1986), 22 tècniques per al laboratori escolar (1987), Atlas de biología (1989), Obrador d'experiments (1990), Darwin i la teoria de l’evolució: l'origen de les espècies (1990) i Coneixement científic i sida (1994 i 1997). També ha col·laborat, en temes de biologia i d'història natural, en projectes col·lectius com la Gran enciclopèdia catalana, la Historia natural dels Països Catalans i el Diccionari de la llengua catalana. És membre de diverses institucions i societats científiques. Juntament amb Pilar Cuello, és autor de La cuina dels bolets, sens dubte el receptari mes complet sobre el tema i que ha esdevingut un clàssic entre els aficionats a la gastronomia.