Alta Fulla   |   Tots els llibres en català   |   Llibres en castellà   |   Distribució   |   Fer una comanda   |   Correu


Rafel Mitjans i Teresa Soler

Músics de flabiol i bombo. Els flabiolaires del rodal d'Arbúcies

Recull d'informacions procedents de fonts orals directes i de documents sobre l'activitat d'uns professionals modestos que no han estat mai considerats per la història de la música. Els autors aporten notícies sobre les persones, els instruments, les activitats i l'entorn de més de cinquanta flabiolaires. Amb la transcripció de 22 melodies, relacions de repertori, glossari de termes i expressions, índexs onomàstic i toponímic i nombroses fotografies inèdites. Transcripcions i anàlisis musicals a cura de Jaume Aiats.

Rafel Mitjans i Teresa Soler pertanyen a l'associació «Els Garrofers» de Mataró. Des de 1981 es dediquen a la pràctica, l'estudi, la divulgació i l'ensenyament del flabiol i dels fenòmens que hi tenen relació. Han intervingut en gairebé totes les activitats i publicacions que s'han fet sobre el tema.

En un treball gairebé sense precedents al nostre país, els autors aporten notícies sobre les persones, els instruments, les activitats i l'entorn de mes de cinquanta flabiolaires; pertanyents al «rodal d'Arbúcies» (que comprèn zones del Vallès, la Selva i Osona), entre 1880 i els nostres dies. L'obra inclou una acurada transcripció de vint-i-dues melodies amb la percussió, i amb la particularitat que un terç d'elles son a dues veus.Dels mateixos autors:

En Quirze Perich, flabiolaire
El flabiol dels flabiolaires
Introducció al flabiol i bombo