Alta Fulla   |   Tots els llibres en català   |   Llibres en castellà   |   Distribució   |   Fer una comanda   |   Correu

 

Antoni Martínez i Roig
Maltractament d'infants

Tipus de maltractaments, diagnosi, manifestacions en el camp sanitari, escolar i social, mesures terapèutiques i preventives. Casos viscuts. Aquesta obra constitueix el tractat més complet d'aquesta qüestió existent en català.

El problema del maltractament dels infants no és d'avui. Al llarg del temps han estat objecte d'una brutalitat i d'una indiferència indicibles. Però el fenomen amb el qual hem d'enfrontar-nos coincideix, paradoxalment, amb el període històric de la màxima valoració de la infantesa. Ens deixen sobretot perplexos aquells maltractaments que es produeixen al si de la família, ja que considerem la família com aquell lloc càlid que hauria d'afavorir el creixement harmònic de l'infant. Amb tot, hi ha altres tipus de mals tractes de que sovint son víctimes els petits. El doctor Martínez Roig ens en parla en aquest llibre. Nascut a Barcelona el 1946, doctorat en Medicina per la Universitat de Barcelona, Antoni Martínez Roig és especialista en pediatria, metge adjunt del Servei de Pediatria de l'Hospital del Mar de Barcelona, membre de diverses societats científiques i un dels fundadors de l'Associació Catalana per la Infància Maltractada (ACIM). Ha publicat diversos articles sobre el tema en revistes nacionals i estrangeres. És, doncs, un dels millors experts en aquest camp.