Alta Fulla   |   Tots els llibres en català   |   Llibres en castellà   |   Distribució   |   Fer una comanda   |   Correu


Francesc Costa i Oller

Mataró al segle XVIII. Anys de borbons, negocis, pirates i el déu dels exèrcits

Mataró al segle XVIII parla de la vida que menaven els mataronins del set-cents. És un recorregut pels episodis més importants d'una ciutat que, després de passar les angúnies de la Guerra de Successió, s'aboca à una exportació decisiva de productes tèxtils i de vi cap a les províncies americanes. Èxit fabril i comercial que es produeix en una societat marcada per una estricta separació entre els qui treballen amb les mans i els qui viuen de renda. S'hi destaquen aspectes cabdals de la vida quotidiana: la manera de vestir, la gastronomia, les festes populars, els costums religiosos, l'urbanisme, l'art, l'educació, la Inquisició, les idees, els conflictes bèl·lics... El viatge ens guia pels carrers i els edificis més notables de la ciutat, amb l'ajuda de gravats de l'època, i amb moltes notícies, rellevants o modestes, que configuren cent anys d’història del Mataró de l'Antic Règim.

F. Costa (Mataró, 1950) ha publicat: La premsa a Mataró: 1820-1980 («Premi Iluro 1981», Mataró, 1982), Capellans, criminals i enamorats (Mataró, 1982), Josep Garcia Oliver. Una vida, una ciutat (Mataró, 1984), Mataró Liberal, 1980-1856. La ciutat dels burgesos i els proletaris («Premi Iluro 1984», Mataró, 1985).